TEAM4RTS morgen de inhaalrace

24 Jun

Het 'goede' nieuws is de Jaguar staat op de vrachtwagen, na 3 dagen. Het slechte nieuws is ze kunnen pas morgen de grens over en Mongolië in. Het Team staat om 8 uur bij de grens morgenvroeg om vooraan te staan. De grens gaat om 10 uur open. Dan gaan ze met z'n drieën een marathon rijden om de te proberen de rest in te halen. De vraag is of dat gaat lukken.


TEAM4RTS wacht op transport

23 Jun

Morgen om 16 uur is er transport voor de Jaguar. Nog een dag wachten dus. Morgen kan er worden 'uitgeslapen' tot de werkmannen er zijn. Daarna begint de race om de andere Challengers in te halen en op tijd aan te komen in Ulaanbaatar.


TEAM4RTS BIG PROBLEMS!!!!

22 Jun

10:00 uur TEAM4RTS is nu net aangekomen in het dorpje voor de grens waar ze op de rest van de groep wachten. Komt goed uit want de Jaguar rookt de laatste 5 kilometer bij de linkerachterband. Dus ze staan weer bij de garage.

12:35 uur BIG PROBLEMS. Lagers van de Jaguar zijn kapot en in het dorpje zijn geen nieuwe aanwezig. Duurt 2 dagen om ze daar te krijgen van de laatste grote stad, als ze ze daar hebben....16:05 De Jaguar gaat morgen op een trailer de grens over. Dan moet het Team daar transport naar Ulaanbataar regelen. De Jaguar is dus niet meer. Ze balen als een stekker.
Op de foto is de man van de trailer aan het meten of de Jaguar er wel in past. Het Team gaat eten, de stemming is wisselend.
TEAM4RTS rijdt in Rusland

21 Jun

13:30 plaatselijk tijd (8:30 NL time) Het team zit valk voor het Atlay gebergte. Ze hebben de snelweg gekozen om de Jaguar te sparen. De rest van het clubje rijdt vandaag en morgen off-road.Astana is de beloofde verademing geweest die het road-book (inmiddels omgedoopt tot off-road book) ons had beloofd. Lekker eten, een echt bed en bovenal koud bier en een douche! Uiteraard was er ook de verleiding van het nachtleven wat door een groot aantal een dusdanig grote verleiding bleek waaraan overgegeven moest worden. De gevolgen laten zich raden; naast een briljante, maar kostbare, avond met de nodige, al dan niet kortstondige, romances en een ochtend die eerder kwam dan menigeen lief was. Her en der wat duf, om maar een klein understatement te gebruiken,
Vertrokken we weer uit Astana om zo snel mogelijk het land te verlaten waarvan het zich de hoofdstad mag noemen.

(vervolg dagverslag = lees meer)

Lees meer...

TEAM4RTS op de grens van Kazachstan en Rusland

20 Jun

13:35 (NL time) Na 9 dg Kazachstan rijdt TEAM4RTS bijna in Rusland binnen. Dan nog 2 dagen en eindelijk Mongolië richting Ulaanbaatar.
TEAM4RTS kampeert

19 Jun

23:30 plaatselijke tijd (19:30 NL) Het team kampeert vannacht in het veld. Verderop rommelt onweer en bliksemt het. Ze gaan veilig slapen in de auto.


Rustdag in Astana

18 Jun

Na een rit van 19 uur een rustdag in Astana. Een goeie lunch hebben we wel verdiend vinden we. En De Olijke Twee zijn "babes" geworden! (foto's? = lees meer)Jaguar en Renault in garage op brug in Astana, monteur vering gemaakt, maar bedrading doorgebrand, lekker bezig ;
(dagverslag = lees meer)

Lees meer...

Knutselen

17 JunHet gaat vandaag even minder voorspoedig dan gisteren. Bram en Nienke die samen rijden met TEAM4RTS en De Olijke Twee staan met pech aan de kant. De toevoer dieselslang van de Megane is kapot. Zie het dieselspoor op de grond. Gelukkig blijkt Erwin al dagen een top monteur met creativiteit te zijn. Hij fixt de auto's met huis-tuin- en keuken middeltjes. (dagverslag = lees verder)

Lees meer...

Volg TEAM4RTS. Nu zijn ze ....

16 Jun

...hier

Soms is contact met het team lastig en kunnen we ze volgen via de satelliet. Probeer het zelf eens en klik op het kaartje "Volg ons live". Het is twee later waar het team nu zit, dus 12:37.

Vandaag al weer 300 km gereden. De wegen zijn goed dus TEAM4RTS probeert zoveel mogelijk kilometers te halen vandaag.


Eindeloze wegen in Kazachstan Vandaag rekenen we op 800 km van dit soort en daar doen we dan 10 uur over
(dagverslag = lees meer)

Lees meer...

En daar gaan we door Kazachstan

15 Jun

Al over de helft in km maar niet in dagen. Jaguar half gerepareerd, fingers crossed. Vanavond na 5 dagen slapen in de auto heerlijk in een hotel! Zo meteen lekker douchen en een hapje eten

(meer foto's en dagverlag = lees meer)

Lees meer...