Archief | April, 2011

De bull bar zit er op!

23 Apr

De bull bar zit er op! Na een eerste poging waarbij bleek dat de bull bar niet helemaal bleek te matchen met onze land rover, is het Martin dan toch gelukt hem te bevestigen. Wat een goede lasser al niet voor elkaar krijgt. DIe gaat nooit meer los....


team4RTS meeting

20 Apr

team4RTS meeting Dinsdagavond 19 april was er weer een team4rts meeting. Alle inhoudelijke en praktische zaken zijn

Lees meer...

Start Nummers Zijn Binnen

19 Apr

En weer een stap richting de eindstreep. De inschrijving voor de eerste twee auto's is compleet en start nummers zijn toegewezen.
De Landrover ( Margot & Martin ) gaat van start met nummer 1009, de Jaquar ( Erwin & Mike ) heeft start nummer 1010. Op zondag 8 Mei tijdens de test/ barrel dag zullen de voertuigen de bijbehorende stickers krijgen.

Nog een korte update. Mike heeft de Jaquar terug gekregen van de garage, geen problemen de auto is technish " good to go ". De Landrover staat op dit moment bij Ritchie Bros in de workshop voor een tailor made fitting van de bullbar.We rijden het donker in

13 Apr

We rijden het donker in Zag dit beeld tijdens de vlucht naar Dubai. Heb hem even op gezocht zodat jullie de noodzaak van extra lampen op de auto kunnen zien. Beelden geplukt van het net, laten zien waar s'nachts in de wereld het licht brand, een goede indicatie van bewoning en ontwikkeling. Dames en Heren we gaan de lampen nog nodig hebben.


Travel Manager

12 Apr

Travel Manager Personal Touch Travel (Zwolle), Jos Slatius, is 24/7 beschikbaar als Travel Manager voor calamiteiten en organisatorische zaken als het team4RTS onderweg is naar Mongolië. Top.


Daar is ze dan !

12 Apr

Daar is ze dan ! De eerste foto. Mike is gisteren naar het zuiden gereden om de nieuwe aanwinst op te halen. Hij moest nog al een gek rijden om helemaal vanuit Groningen op tijd in Brabant te zijn. Misschien voortaan op tijd weg gaan Mike ? Maar ze staat nu veilig naast de Jaquar mooi te zijn. Volgens Mike is " the Ride " perfect, en hij geeft zelfs toe een beetje jaloers te zijn. Onderweg heeft hij voor ons een foto genomen. Kijk eens hoe mooi !


We hebben een nieuwe auto

10 Apr

Na het verlies van Spike de Beamer was het snel schakelen geblazen. Wat zijn onze opties, Welke auto zou het beste passen. Veel overleg over de telefoon met Mike P. toch iet wat van een expert als het om het auto's gaat. Zoeken, zoeken en zoeken, het intenet afstruinen, wat hebben de dealers, wat staat er op marktplaats. Heen en weer gemail van advertenties en foto's, zoals altijd in on team gaat de noeste arbeid samen met veel humor. Dan op zaterdag avond gaat de telefoon, Mike P aan de lijn: " stop maar met zoeken, ik heb hem gevonden, ik stuur je de link door " De laptop wordt gegrepen en aan geslingerd, we hebben nog even overleg, hoe zijn de banden, hoeveel kilometers, de prijs jaartal, maar eigenlijk is het meteen duidelijk. Dit is ze, perdfect voor de tocht, hoog op de wielen, strak in de lak, grijs kenteken en goed op de banden. Een 1993 Land Rover Discovery 2.0 Turbo Diesel. Simpel, krachtig en degelijk. Mike is vandaag gaan kijken, de deal is rond. We hebben een nieuwe auto. Woohoooooo, Mongolia here we come !


De site is online!

09 Apr

De site is online! Nog 55 dagen voor vertrek en onze site is online!
Op 4 juni vertrekt TEAM4RTS vanuit Amsterdam, 10.000 km, 29 dagen, via Duitsland door Hongarije, Polen, Slowakije, Moldavie, Ukraine, Rusland, Kazachstan naar Mongolië.
Erwin, Jeroen, Leo, Martin, Mike, Roland, Michael en Margot, samen TEAM4RTS, met maar 1 doel voor ogen: blijven rijden op weg naar de finish, om te kunnen bijdragen aan een iets betere wereld door een aanzienlijke financiële bijdrage leveren aan Return to Sender.


WORD DONATEUR!

08 Apr

WORD DONATEUR! Iedereen die TEAM4RTS en Return to Sender een warm hart toedraagt kan dat natuurlijk ook laten blijken door een financiële bijdrage over te maken.
Deze bijdrage komt in zijn geheel ten goede aan de realisatie van de webshop van Return to Sender. Ieder bedrag is welkom!

Stort je bijdrage op:
rekeningnummer 15.44.53.781 ten name van Stichting Heldendag

Vermeldt daarbij je naam en e-mailadres.

DANK JE WEL!


De BMW is niet meer.

08 Apr

Vandaag is het hoge woord eruit. Na overleg met Danny van Garage Beterams in Breda heb ik de knoop door moeten hakken. Spike de Beamer, de stoere dame die ons naar Afrika en terug bracht heeft de veel geleden tijdens dat avontuur. Nadat ze uit de mottenballen was gehaald is ze naa een zeer grondige schoonmaak beurt de brug op gegaan om eens te bekijken wat er gedaan moest worden. Het werd al snel duidelijk, geen volgend avontuur voor Spike. De rots woestijnen, de lage rij hoogte, de hitte en de eigelijk onbegaanbare pistes zijn haar teveel geworden. Naast een lijst van kleinere gebreken zijn twee problemen haar funest geworden. Het chassis, de ruggegraat is door alle klappen door gaten, hobbels en geraakte rotsblokken ernstig beschadigd en vervrongen. De motor, het hart van de auto is op. Het zware werken door het zand, het water, berg op en de lage draai uren hebben een tol geeist. De compressie test had niet slechter kunnen uitvallen. Jammer, jammer, jammer, ik zag er naar uit om haar ondanks de veel te lage rijhoogte, nog eens mee te nemen op avontuur. Het rare of het bijzondere is; na al die kilometers zit er nog geen rammeltje in. BMW Dubbelsteyn bedankt voor het doneren van deze prachtige auto. Spike bedankt voor het plezier. We gaan opzoek naar een waardige vervangster.